Hayirli Sabahlar,
kizimin ve halasi Sinejan'in kizi Rana'nin dogum gunleri arasinda iki gun oldugu için bu sene de beraber kutladik. Ikisi içinde ayri ayri bebek pasta yapmayi dusundum biri Rana biri Esma gibi :)
Yapmadan once bayagi bir arastirma yaptim. Pek çok video izledim ve hangi malzemeler gerekli onlari bulup temin ettim. Pastayi kremali yapmak istedim bu sene, asagidaki fotografta da goruldugu gibi krema torbasi ve duy setleri birlikte daha uygun fiyata satildigi için boyle set seklinde aldim, spatula, gida boyasi, ne olur ne olmaz diye seker hamuru ( baktim beceremicem seker hamuru ile kaplarim dedim :D )
Aldigim site : www.themadeco.fr fiyatlarda uygun bu sitede ve 2-3 gunde geliyor.
Bunlarda benim bebeklerim :) Cok ugratim yapmak için. Basit gibi gorunuyor ama çok vakit aliyor. Kizimin gece uyumasini bekledim. 00:00 da uyudugu için pasta gece 03:30'da bitti, iki tane oldugu için daha çok yorucu oldu ama degdi :)
Simdi ben kaliptan almadim evdeki malzemeleri kullanarak kekleri pisirdim. Ortaboy bir salata tabagi ve iki tane kalin porselen çorba kasesinde pisirdim kekleri.
sonra buyuk keki üçe bolup kuçukleride ikiye bolup etegimiz için hazirladim, baktim etek kisa bebegin boyu uzun oldu tekrar kek pisirmek zorunda kaldim. Kelepçeli kalibin en kuçuk boyu ile bir kek daha pisirdim.
Buyuk pastam çikolata ganasli ve antep fistikli oldu, kuçukte kremali ve muzlu olsun dedim.
Keklerin aralarini sut ile islattim.
Pandispanya Tarifi:
Malzemeler:
8 buyuk boy yumurta
2 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi su
3 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
Yapilisi:
Firininizi 175° ye ayarlayin isinmaya baslasin. Keki pisireceginiz salata kasesi yada hazir etek kalibini hafifçe yaglayip unlayin. Kakao ve unu bir kabin içine bir kaç kez eleyin (hava kabarcigi kalmasin)
Yumurtalarin aklarini ve sarilarini ayirip, aklarini cam yada metal bir kabta sekerin yarisi ile hacmi üç katina çikana kadar çirpin. Mikseri kaldirdiginizda dusmeyecek sekilde olacak. Baska bir kabta yumurtalarin sarisi kalan toz seker ile rengi açilana kadar iyice çirpin, 3 yemek kasigi suyu ve vanilyayi ekleyin tekrar çirpin. Elediginiz kakao ve unu da ekleyin karistirin.Yumurtanin beyazini sarisina ekleyip tahta kasikla alttan uste dogru yavasça birbirine karistirin. Homojen bir karisim elde edin yumurtalarin beyazini söndurmemeye gayret edin. Hazirladigimiz hamuru kaliplara dokup sicak firina surun. Ilk yarim saat firinin kapagini hiç açmayin. Daha sonra kurdan testi yaparak pismisse firindan çikarin ve sogutun.
Ganas tarifi:
1 kutu 200 ml sut kremasi
1 paket kuvertur çikolata
Yapilisi:
Kremayi kuçuk bir tencereye bosaltin ve kaynama noktasina getirin (kaynatmayin sakin) isinan kremanin içine kuvertur çikolatayi kirip yada minik minik dograyip koyun. surekli karistirarak erimesine saglayin. Krema sogudukça çikolatanin kivami koyulasacaktir. Eger vaktiniz yoksa buzdolabina koyarak sogutabilrisiniz genelde geç soguyor çunku.
Fotograflarda goruldugu gibi kekleri ortasindan yuvarlark bir kuraiye kalibi ile yada çay bardagi ile ortasini kesiyoruz bebegimizi koymak için. Daha sonra kekleri sut ile islatip uzerine erimis koyu bir kivam almis çikolata ve antep fistiklarini koydum. Siz isterseniz meyve yada sadece kremali yapabilirisiniz.
Kekler hazir olunca oyuncak bebeginizi (sayet ayaklari varsa) streç filme sariyoruz belinden asagisini.
2 paket krem santiyi 2 su bardagi sut ile iyice çirpip kaç renk yapmak istiyorsaniz o kadar kaba ayirip gida boyasi ile karistirin. Yada direk çilekli, kakaolu krem santi kullanabilirsiniz tercih sizin. Krema sikma torbalarina krem santiyi koyup bebegi videolardaki gibi yada eçtiginiz bir modeldeki gibi susleyin. Gerisi sizin hayal gucunuze kalmis...
Bu da dogum gunu prensesi pastayi afiyetle yerken :) |
Share this article!
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
StumbleUpon
Delicious
LinkedIn
Reddit
Technorati
Ziyaret edilmesi gereken ilginc makale : en güzel pastalar
No comments:
Post a Comment