Italyan usulu ton balıklı makarana. |
Bu günlerde İtalyan restaurantında makarna yemeği, nerdeyse alışkanlık haline getirince. Bu böyle olmaz, bize biraz pahalıya mal olur düşüncesi ile başladım araştırmaya. Güzel ve lezzetli makarna nasıl yapılır ? Mümkünse İtalyan usulü :)
Güzel bir sayfa buldum, makarna pişirmenin püf noktaları üzerine. Ama sos benim tarifim, evde ne varsa usulü ;) En sevdiğimden.
Sonuç muhteşem oldu; Ucuz, lezzetli, bol, doyurucu, sağlıklı daha ne olsun....
Ton balıklı makarna. |
Kısaca Püf Noktaları:
1. Makarna bol suda haşlanacak.
2. Makarna suya tuz tamamen eriyince bırakılacak.
3. Kesinlikle, makarna suyuna herhangi bir yağ ilave edilmeyecek.
4. Makarna süzülünce keşinlikle soğuk suya tutulmayacak.
5. Makarna üzerinde yazan zaman süresine kadar pişirilecek.
6. 8-10 Dakikadan daha az sürede pişen makarna, kaliteli bir makarna değildir. ( Makarnanın kaliteli olmasının, lezzetli olmasında büyük payı var.
7. Ve en önemlisi. makarna piştikten sonra 5 en fazla 10 dakika arasında tüketilmesi gerekiyor.
Kaliteli bir makarna. Ton balıklı SOS Tarifi : |
1 orta boy kuru soğan.
1 er tane sarı, yeşil, kırmızı biber.
3 -4 tane orta bot domates.
1 kutu konserve ton balığı.
2 diş sarımsak.
karabiber.
pulbiber.
tatlı kırmızı toz biber.
tuz.
bir tutam feslehen.
Ton balıklı makarna sosu. |
Tavamıza minik doğranmış soğanlarımızı koyalım ve az zeytin yağda kavuralım. Biberlerimizi, sarımsaklarımızı da ekleyelim kavurmaya devam edelim.
Ton balıklı makarna sosu. |
Minik doğranmış domateslerimizi, baharatlarımızı da ekleyip. Domateslerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Ton balıklı makarna sosu. |
Ton balıklarımızın suyunu süzelim ve tavamıza ilave edelim. Kontrollu tuzumuzu koyalım, ton balığnda tuz olduğu için dikkatli olalım.
Ton balıklı makarna sosu. |
Güzelce karıştıralım ve sıcak sıcak, taze pişirdiğimiz makarnamızın üzerinde servis yapalım.
Ton balıklı makarna. |
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment