Sunday, March 9, 2014

Dantel Krep (Roti Jale)



dantel krep roti jale 1






Sunumu ve görüntüsü şık bir krep tarif var bugün..

Görüntüsü dantel misali olduğu için bu ad tamda oturmuş..



Dantel ve benzeri örgülerle aram solaklığım dolayısı ile hiç iyi değil.


Tığla yapılan dantel hiç ilgimi çekmezken ,


kreple yapılan bu dantellerin yapımı çok eğlenceli geldi bana..  


Bu lezzete biz dantel krep desek de, 

aslında Malezya lezzeti  ve adı Roti Jale özel bir çeşit hamurla yapılan bir tür krep.





Malezya'da oldukça popüler olan bu yiyecek oralarda yine şeklinden dolayı "ağ ekmek" anlamına geliyormuş.


Özellikle Ramazan ayında çok yenirmiş. Ramazan aylarında, sokaklarda geçici tezgahlar kurulup, çeşitli baharatlarla tatlandırılıp, satılırmış.




Malzemeler

2 adet yumurta

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1.5 su bardağı un (tepeleme)

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı 

Bütün malzemeyi iyice karıştıralım.. Kek harcından sıvı boza kıvamında bir harç elde edelim..

Teflon bir tavayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım..

Ben altta gördüğünüz krema sıkma aletini kullandım. 

Krep malzemesini dolduralım ve 

kızmış olan tavaya şekilli olarak sıkalım.. 

Dantel krepin bir tarafı pişince diğer tarafını dikkatlice çevirelim..



Dantel krepin şekli hayal gücünüze kalmış istediğimiz şekillerde sıkıp pişirebilirsiniz..






dantel krep roti jale 2



Krepi sıkarken ilk etapta zorlanabilirsiniz ama biraz pratik yaptıktan sonra eliniz alışacaktır..

Krep harcına tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de sunum yapabilirsiniz. 






Altta gördüğünüz fotoğraf  Malezya'da yapılan örneklerini görüyorsunuz..


Diğerleri için buraya bakınız






dantel krep roti jale 3






İşi daha da ileri götürmüşler buradaki gibi rengarenk krepler yapmışlar.. 





dantel krep roti jale 4



Siz de evde yaparken sıkma aparatınız yoksa buzdolabı poşeti de aynı işi görebilir. 

Harcı doldurup poşetin bir ucunu delip sıkabilirsiniz..

Ya da pet şişeye harcı doldurup kapağına bir delik açıp sıkabilirsiniz..  





No comments:

Post a Comment