Malzemeler:
-1kg hamsi
-1 su bardağı mısır unu
-1 çorba kaşığı tuz
Kızartmak İçin: Zeytinyağı
Hazırlanışı:Hasilerin başlarını kopartıp içlerini temizliyerek kılçıklarını çıkartın.
Temizlediğiniz hamsileri yıkayıp suyunu süzdürün.
Mısır unu ve tuz karıştırın.
İki hamsiyi alıp iç kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırıp her tarafını mısır ununa bulayın.
Teflon tavayı zeytin yağı ile yağlayıp hamsileri sıkı olacak şekilde yan yana dizip orta ateşte kızartıp
düz servis tabağı yardımıyla altı kızaran balıkları ters çevirip diğer tarafını aynı şekilde pişirip servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
No comments:
Post a Comment