Monday, March 3, 2014

krepli saray köftesi

Merhaba degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Simdiki yazimiz krepli saray köftesi.


Saray Aşuresi Nasıl Yapılır Tarifi, Saray Aşuresi Tarifleri, Yemek Tarifleri, Aşure Pişirmek, Saray Aşuresi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler, Saray Aşuresi Oktay Usta Tarifleri, Aşure Çeşitleri, Aşure Nasıl Pişirilir, Aşuresi Tarifleri, Aşureler 



Saray Aşuresi Tarifi 

Malzemeleri:


  • Bir su bardağı aşurelik buğday

  • Yarım su bardağı kuru fasulye

  • Yarım su bardağı nohut

  • 10 su bardağı su

  • İki su bardağı toz şeker

  • 150 gram kuru incir

  • 100 gram kuru kayısı

  • 100 gram tatlı badem

  • Bir tatlı kaşığı tuz

  • 100 gram kuru üzüm

  • 50 gram kuş üzümü

  • 50 gram dolmalık fıstık

  • İki çorba kaşığı nişasta

  • Dört çorba kaşığı gül suyu

  • Süslemek için:

  • Nar taneleri

  • Fındık

  • Kuş üzümü

  • Badem

  • Antep fıstığı

Saray Aşuresi Yapılışı


Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. 


Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. 


Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. 


Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. 


Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. 


Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. 


Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin.


Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. 


Tuzu ilave edin. 


Nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin.


Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. 


Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 


10 dakika daha pişirin. 


Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatın.


Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın.


Üzerini nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. 



Bu yazi hakkinda daha cok bilgi bulabileceginiz onerecegimiz bir site : krepli saray köftesi

No comments:

Post a Comment