Tuesday, April 22, 2014

Gül Pogaça





gul pogaca 1


Hamur işi olsun, şekli güzel olsun, tadı lezzeti ben buradayım desin istedim..

Araya araya böyle güzel bir lezzet buldum.

Bu harika lezzetin adresi Lezzetibol.com adresinin sahibesi Tijen Aktay`a ait. O harika adresin tek güzel olan lezzeti bu degil.. Saymakla bitmeyecek kadar güzel tarifler var.. Adi gibi aynı Lezzeti bol ki ne bol..

Kendisine çok tesekkür ediyorum bu güzel lezzet için..

Ayrıntılı resimlerle bende aynı tarifi kendi sayfamda paylaşmak istedim.. İşte tarif burada..

Gerçek tarife ulaşmak isterseniz burada.. Gül Poğaça..





gul pogaca 2

Malzemeler :

1 yumurta

1 yemek kaşığı kuru maya ( tarifte 1 paket İnstant Maya yazıyor bu da tam olarak 10 gr oluyor)

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar) (yaklaşık 500 gr)

İçine:

Beyaz peynir 

Maydanoz

İsterseniz : beyaz peynire küçük doğranmış yeşil biber, bir su bardağı konserve mısır ekleyebilirsiniz.. Veya patatesli iç de hazırlayıp kullanabilirsiniz. 

Üzerine:

1 yumurta sarısı

susam 



Hazırlanması.. 



  • Un hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp karıştırın. Yavaşça unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan bir kıvam olması yeterli. ( unu çok eklemeyin hamur sert olmasın)


  • Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyin.


  • İç harcı için beyaz peynire ( veya lor peynire) maydanozu ince ince doğrayın.


  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın, tezgah da üzerine biraz un serperek  oklava yardımıyla çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açıyoruz.


  • Resimde olduğu gibi bir birinden ayrılmayacak şekilde, ortasında iç harcı koyacak kadar genişlik bırakarak 4`e kesiyoruz.




gul pogaca 3








  • Sonra sırayla yaprakları bir birinin üzerine kapatıyoruz. En son yaprağı biraz uzatarak poğaçanın altına gelecek şekilde kapatıyoruz ki pişerken yapraklar kabarıp açılmasın. 


  • Daha sonra yaprakların uç kısmını elimizle inceltiyoruz. 


  • Yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. 


  • Önceden ısıtılmış  200C ( 360 F) fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


  • Afiyet olsun..




gul pogaca 4





No comments:

Post a Comment