Malzemeler:
* 500 gr yıkanmış ayıklanmış ve doğranmış şevketi bostan sebzesi
* 200 gr kuşbaşı kuzu et
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 2-3 diş doğranmış sarımsak
* 1 küçük ince doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* Tuz ve baharat çeşitleri
Yapılışı:
* Geniş bir tencereye 1 su bardağı kadar su koyun
* Etleri içine koyun pişirin
* Suyu çeken etlere yağı koyun ve kavurun
* Etlerin üzerine soğanları ilave edin ve kavurun
* Kavrulan malzemelere şevketi bostan sebzesini doldurun
* Sebzelerin üzerine biraz tuz atın
* Tencerenin kapağını kapatın
* 5 dakika bu şekilde sebzeler suyunu salsın
* Sebzelere 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin
* Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
* Tuz ve baharatlarını ilave edin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Şevketi Bostan bitkisi Ege yöresinin en meşhur otlarındandır.
* Şevketi bostan sebzesi köklü ve dikenli bir bitkidir.
* Ayıklarken ve doğrarken mutlaka eldiven kullanın
* Sebzeyi ayıklarken kenar dikenlerini kenarlardan biraz alın
* İsteyen dikenleri ile pişirebilir
* Kalın,sert ve taze olmayan diken kısımlarını soyun iç kısmını yemeğe doğrayın
* İzmir ve bölgesinin çok kullandığı bir sebzedir.
* Etlisi,zeytinyağlısı, kavurması,terbiyelisi yapılmaktadır.
* Terbiyelisini yapmak isteyen bu şekilde yapıp terbiye yapabilir.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen düdüklü tencerede yapabilir.
* İsteyen içine biraz bulgur atabilir.
* Kuzu eti çok yakışıyor.
* İsteyen kıymalı yapabilir.
* İsteyen tavuk eti ile yapabilir.
İNSAN UÇURUMUN KENARINA GELMEDEN KANATLANMAZ.
No comments:
Post a Comment