Thursday, May 8, 2014

Muhallebili Peynir Tatlısı







 


Üst üste post yayınlamak pek adetim değildir, ya üşenirim ya da zamanım yetmez, başka bir zaman bırakırım. Ama bu gün üzerinize afiyet bir enerji, bir tam gazlık hali, haydi bakalım hayırlısı :) Tarif torbasına da elimi attığım gibi şansımıza bu tarif denk geldi, çok da güzel oldu. Hem sütlü tatlı, hem şerbetli tatlı bir arada, ekmek kadayıfı tadında... Aman keyfiniz bozulmasın :)


 





 


Malzemeler:


Kemalpaşa Tatlısı İçin:

- 1 paket kemalpaşa tatlısı

- 4 su bardağı su

- 700 gr. toz şeker

Muhallebi İçin:

- 5 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı buğday nişastası

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket süt kreması

- 1 paket şekerli vanilin

- üzeri için arzu ettiğiniz malzeme (toz fıstık, tarçın, hindistan cevizi...)


Yapılışı: Kemalpaşa tatlısı paketin üzerindeki tarife uygun olarak pişirilir. Tatlılar piştikten sonra dikdörtgen bir borcam veya çukurca bir servis tabağına alınır. Muhallebi için; şekerli vanilin ve krema haricindeki tüm malzemeler derince bir tencereye alınarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan almadan önce vanilin ve krema da ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır. Hazırlanan muhallebi tatlıların üzerine dökülerek eşit olarak yayılır. Arzu ettiğiniz malzemelerle üzeri süslenerek, soğuyunca servis edilir. 

No comments:

Post a Comment