Monday, November 11, 2013

Elektronik Ürünler Gelecekte Nasıl Olacak?


Dünya üzerinde o kadar kalabalıklaştık ki artık bize yetemez oldu. Bunun farkına varabilen küçük bir topluluk elinden geldiğince bu durumu tersine çevirmeye başlıyor. Bizler sadece geri dönüşüme destek olmakla kalabiliyoruz. Malum teknolojik olarak bir şeyler yapamayınca tek seçenek bu oluyor. Cam, kağıt, metal ambalaj kumbaralarını benim gibi faal kullandığınızı umuyorum. Bunun haricinde tüketim çılgınlığını minimuma indirip elimizdekileri değerlendirmek de bu konuda çok önemli bir adım. Tabii bu da büyük bir el becerisi gerektiriyor kimi zaman.

Bizler dünyamıza bu şekilde katkıda bulunmaya çalışırken elektronik firmaları da boş durmuyor haliyle. Bakalım ne tür projelerle karşımızdalar :



Loewe Invisio:








Her birimizin evinde koca koca televizyon ekranları yerini aldı. Birçok şeyden kıstık ama o televizyonlardan uzak kalamadık. Eh uzun gecelerin tek eğlence kaynağı gözüyle baktığımız sürece de durum hep böyle olacak. Peki bu kocaman ekranlar kapandıklarında size de boş yere yer kaplayan bir karaltı olarak görünmüyor mu? İşte tasarımcı amcalar teyzeler bunu düşünüp cam gibi saydam bir ekran icat etmişler ki ekranı kapattığımızda göz zevkimizi bozmasın. Hem böylece televizyonu görmeyince açma isteği de duymayız ne dersiniz?


elektronik urunler gelecekte nasil olacak 1


Sony Eclipse:

Medya oynatıcıları her birimizin sıklıkla kullandığı hatta elimizden düşmeyen bir elektronik ürün. Dolayısıyla da devamlı şarz edilmesi gerekiyor öyle değil mi? İşte bu noktada tasarımcı amcalar yine duruma el koyuyorlar ve Sony Eclipse'i bizlere sunmaya hazırlanıyorlar. Sony Eclipse, üzerindeki vakum ile cama yapışıyor ve arka yüzeyindeki güneş panelleri ile elektriğe ihtiyacı olmadan tüm ihtiyacını güneşten karşılıyor.


elektronik urunler gelecekte nasil olacak 2
Bluetooth ve kablosuz bağlantıyla müzik çalmanın yanı sıra internet radyosu da dinlenebilecek olan Sony Eclipse bana çok çekici geldi. Prizi kullanmayacağım her elektronik alet benim favorim ;) Ya sizin?

Electrolux Eco Cleaner:

Bu portatif bulaşık makinesi tasarımı doğayı korumak için deterjan yerine ultrasonik dalgalar kullanacakmış. Tabaktaki yemek artıklarını iyonize ederek gübre olarak kullanılabilecek bir çeşit posaya çevirip altındaki bir bölmede biriktirecekmiş.


elektronik urunler gelecekte nasil olacak 3
Hem deterjan kullanmayacak olması hem de kirleri gübreye çevirebilecek olmasıyla kalbimi kazanan bu bulaşık makinesini heyecanla bekliyorum :)

Electrolux Orbit:

İşte en çok ilgimi çeken ama proje tarihi çok çok ilerilerde olan bir çamaşır makinesi. Gerek tasarımıyla gerekse deterjan ve su kullanmayacak olan özellikleriyle beni benden aldı :)








Dakikalar içerisinde çamaşırlarımızı tertemiz yapacak olan Electrolux Orbit, üzerindeki süper iletken sıvı nitrojen ile, çalışırken havada asılı duracak ve elektromıknatıs ile kontrol edilecek. Kuru buz ve negatif iyonlar sayesinde de çamaşırlarımızı temizleyecek.


elektronik urunler gelecekte nasil olacak 4
Su kullanmayan makine sayesinde çamaşırları kurutma derdinden de kurtulmuş olacağız. Çamaşırların makineden ütüye ihtiyaç kalmadan çıkacaklarını da umarak "Gel Orbit, Gel Orbit, Geeeell!" diyerek 2050 den daha önce hayatımıza girmesini diliyorum.

Peki ya sizler en çok hangisinin bir an önce hayatlarımıza girmesini istersiniz?

No comments:

Post a Comment