Sunday, November 24, 2013

hamsikoy sutlaci

Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün hamsikoy sutlaci makalesini sunmaya karar verdik.


hamsikoy sutlaci 1






Nefis,kremsi dokusu ile eskilerin 'gerçek sütlaç budur' dediği bir tarifi paylaşmak istiyorum. Tabii ki Hamsiköy'de yiyeceğiniz sütlacın yerini tutamaz, çünkü tadında en büyük etken oraların havası,suyu ve sütüdür. Fakat bu tad ona en yakın olanıdır. Malzeme olarak fazla birşeye gerek olmasada en çok ihtiyacımız olan sabırdır.


Gerekli Malzemeler:


2 Litre Süt, 1çay bardağı  3-4 yemek kaşığı şeker, 1 çay bardağı pirinç, (ben ekliyorum ama olmasada olur) 1Paket Vanilya


Öncelikle pirinci yıkayıp kenara alıyoruz. Sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca pirinçleri ekleyip karıştırmaya,orta ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1,5 taşırmadan sık aralıklarla karıştırarak pişiriyoruz. Sonra şekeri ekleyip 3-5dakika kadar daha karıştırıp ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekliyoruz.


Sütün 3 te 1i zaten gidiyor :) ve dokusu kremsi oluyor. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına alıyoruz. Birkaç saat sonra, ama özellikle ertesi gün nefis oluyor tadı.


Resimde görülen taze taze tencereden kaseye dökülmüş hali. Sütün rengi sarımsı oluyor birde.


Afiyet olsun ;)

Not: Kızım bu sütlaca bayılıyor, bende onun için sıkca bu zahmete katlanıyorum. 2Litreden az sütle yapmanızı tavsiye etmem, çünkü süt baya bir azalıyor.



Bu konu ile alakali daha cok bilgi gorebileceginiz tavsiye ettigimiz bir internet kaynagi : hamsiköyüsütlacı oktayustam

No comments:

Post a Comment