Tuesday, April 22, 2014

Ayvalı Kurabiye



ayvali kurabiye 1











Malzemeler:


-250 gr margarin (oda sıcaklığında)


-2 küçük kahve fincanı pudra şekeri


-1 küçük kahve fincanı nişasta


-1 küçük kahve fincanı yoğurt


-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ


-2 paket vanilin


-1 çay kaşığı kabartma tozu


-aldığı kadar un


İçi İçin:


-2 adet ayva 


-1 çay bardağı toz şeker


-1 çay bardağı ceviz veya fındık


-1 çay kaşığı tarçın


Üzeri İçin: pudra şekeri


Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve şeker ile birlikte tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.


Hamur için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal büyüklüğünde beze alın.










ayvali kurabiye 2






Düz zemin üzerinde merdane ile hamuru fazla ince olmayacak şekilde açıp 8 eşit parçaya kesin.


Hazırladığınız ayvalı harcı hamurun geniş kısımlarına koyup rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.


Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp kurabiyeleri soğumaya bırakın.


Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.






Afiyet Olsun :)


No comments:

Post a Comment