Erişteyi ayrı severim, yeşil mercimeği ayrı.. İkisi birleşince de sevgim ikiye katlanır.. Yani oluyorum mutlu Sam Sam.. :))
Sam Sam kim diye sorarsanız açıklıyayım, Sam Sam bendeniz oluyorum.. Bana bizim ailede yani annemler, teyzemler, arkadaşlarım, beni çoook çoook sevenler ismimi tam söylemeden ve tabi sonuna cım, cim eki ilave etmeden öyle saf ve duru bir şekilde Sam Sam dediler sevimlilik olsun diye.. Yoksa hep hitap ederken Samı, Samire diye de seslendiler
Evet Bu Sam samin en çok sevdiği lezzettir bu erişteli yeşil mercimek..
Çok da zor bir yemek degil.. Olabildiğince kolay bir yemek.
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 su bardagı erişte
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( dolu degil)
- 7-8 su bardagı su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı mısır yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber, nane
Hazırlanması:
- 1 su bardagı yeşil mercimeği yıkıyoruz tencereye alıp üzerine 2.5 su bardagı suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Diger bir tencereye sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz biraz ısındıktan sonra uzerine ince kıyılmış 1 adet soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana 200 gr kıymalı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 10 dakika kadar kavuruyoruz.
- 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip bir az daha kavurduktan sonra üzerine suyu veya et suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya haşlanıp süzülmüş yeşil mercimeği ekliyoruz.
- 5 dakika sonra 1.5 su bardagı erişteyi ekliyoruz.
- Damat tadınıza göre tuz ve karabiberi ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz (Suyunu çok çekmesin)
- Hazır olan çorbanın üzerine nane serperek servis yapıyoruz ( ben unutmuş olsamda :)
No comments:
Post a Comment